In Seoul, apartments with perspectives of the Han River are, now not particularly, prized commodities. Rarer nonetheless are those who open inside the route of compass factors. For regionally based studio intg, this 112 sq.M bolthole – on the 11th storey of a 30 storey rental constructing that sits diagonally to the river inside the city’s Gangnam region – changed into a boon.

Designers and intg co-founders, Daniel Song and Kate Cho say the views are ‘pretty top notch – from the dwelling room and bedroom, you see the river park, and from the workplace, you see the mountains with Namsan Tower, a chief Seoul landmark, across the river.’

 

The east-west attitude had an immediate impact on the design method. ‘Since there’s all-day natural lights, we have been capable of be bold and use saturated colours and dark tones. And for the reason that daylight shifts during the day, we allowed the dwelling room to be white so that it turns into a canvas.’

The fantastically lengthy and slim format of the 3 bed room apartment, in particular along the axis from the doorway to the residing region, required a horizontal layering of textures and colours – now not least Lasvit pendant lamps, Arflex chairs and BD Barcelona Design accessories – to create distinct and separate visual zones. As Song puts it, the choice became to ‘upload, in place of subtract or relocate.’

The end result is an artful blend of Memphis and neo-deco. For the most component, the ground is white washed oak, at the same time as the atelier and library are sheathed in inexperienced marble, and walls are clad in mint and purple material panels. The bijou kitchen, meanwhile, features a brushed stainless-steel counter and copper shelves, along custom millworks in walnut and anodized metal.

For Song and Cho, the Seoul condo is a beneficial shorthand for the DNA in their three year vintage studio that is presently operating at the Seoul HQ of the Aju Hotels & Resorts institution, and a VIP living room for the Lotte branch keep. ‘The rental’s layout narrative comes from its present condition and purpose. We had to create a visually inspiring, yet comfy and embracing area.’ Mission executed, we say. §

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *